Pere Portabella rep el Premi Honorífic IBAFF 2016

A la setena edició del Festival Internacional de Cinema IBAFF de Múrcia, el Premi Honorífic IBAFF 2016 es lliurarà al director Pere Portabella, presència rellevant en l'àmbit del cinema del nostre país durant més de cinc dècades. Amb la seva productora Films 59, ha impulsat algunes de les produccions emblemàtiques del cinema espanyol i dirigit les seves pròpies creacions, conjuminant l'herència de la cultura d'avantguarda amb els llenguatges de ruptura.

Per acompanyar aquest premi, la pel·lícula rodada en 1976 per Pere Portabella, “Informe general sobre algunes qüestions d'interès per a una projecció pública”, serà l'encarregada d'inaugurar el festival. Per la seva banda, “Informe general II. El nou rapte d'Europa”, la seva nova pel·lícula, rodada 40 anys més tard, clausurarà la setena edició del festival.

A més, el IBAFF ha organitzat una retrospectiva d'algunes de les pel·lícules més representatives de l'obra del cineasta català. Les obres seleccionades han tingut una trajectòria que les ha convertit, no tan sols en subjectes d'estudi, sinó també en obres emblemàtiques que formen part de la memòria emotiva i sensorial de moltes generacions de cinèfils.

Més informació:

http://ibaff.es/index.php/es/otras-actividades/premio-honorifico

Tornar