'El sopar' (1974-2018) s’estrena als cinemes

El 25 de gener de 2018 s’ha estrenat als Cinemes Texas de Barcelona “El sopar” (1974-2018).

L’estrena és deguda a la “reactivació” per part de Pere Portabella, que, arrel de la investigació sobre el film feta per Jordi Balló i Alan Salvadó, ha inclòs unes addendes al metratge filmat el 1974, el mateix dia que el règim franquista executava per garrot vil a Salvador Puig Antich.

En paraules de Xavier Antich, “Walter Benjamin va encunyar el terme d’imatge dialèctica per descriure el potencial crític de les imatges que revelen el seu temps, il·luminantlo, de manera que es projecten cap endavant sobre el nostre present per revelar-ne l’’arqueologia. Això és el que ha fet Portabella aquest 2018 amb El sopar: transformar la seva mirada del passat, aquell terrible 1974, en una il·luminació, de nou insubstituïble, sobre el present d’aquest no menys terrible 2018

Un film ple d’actualitat sobre la condició del pres polític i com les noves formes del llenguatge cinematogràfic poden reflexionar el nostre present.

Per a programar noves projeccions, podeu adreçar-vos a produccio@films59.com

Per a més informació, podeu seguir-nos a través de les nostres xarxes socials:

www.facebook.com/pereportabella.films59

www.twitter.com/pereportabella

Tornar