60è aniversari de Pere Portabella - Films 59

diseno-60-aniversario.jpg

Benvolguts/des,

Com sabeu, enguany es compleix el 60è aniversari de la creació de Pere Portabella - Films 59, la degana de les productores cinematogràfiques de l’estat espanyol amb activitat ininterrompuda des del 1959.

Amb aquest motiu, les properes setmanes se cel.lebren diversos actes de reconeixement ihomenatge a la trajectòria de Pere Portabella com a productor i com a realitzador. Entre d’altres, volem destacar-vos:

-Entrega del Giraldillo de Honor del SEFF (Festival Internacional de Cine Europeo de Sevilla) a Pere Portabella. Més informació.

-Cicle de pel·lícules produïdes per Films 59 al SEFF.

-Cicle “Films 59 en fa 60” a la Filmoteca de Catalunya, del 19 al 24 de novembre, amb la presència diària de Pere Portabella. El cicle s’inaugura amb l’estrena de la versió no censurada de “El cochecito”, de Marco Ferreri, amb guió de Rafael Azcona i produïda per Pere Portabella. Més informació.

-Cicle homenatge a Films 59 a la Filmoteca Española: El 27 de novembre Pere Portabella presenta al Cine Doré de Madrid les seves pel.lícules “Vampir-Cuadecuc” i “Mudanza”

-Retrospectiva complerta a Londres del 26 de novembre a 15 de febrer de 2019, que es clausura a la Universitat de Cambridge. Projeccions i seminaris sobre el cinema de Portabella sota el títol “A worm’s tail view is often the true one: films by Pere Portabella (La mirada encertada és sovintla de la cua del cuc): les pel.lícules de Pere Portabella”)

-Edició en vinil de la banda sonora original de Carles Santos per a la pel.lícula de Portabella “Vampir-Cuadecuc”

-Les pel.lícules de Portabella “Poetes Catalans” i “La Tempesta” es podran veure, respectivament, al Palau de la Virreina de Barcelona i al Festival Flux 2019.

-Programació al Círculo de Bellas Artes de Madrid de la pel.lícula “Los golfos”, dirigida per Carlos Saura i produïda per Portabella.

>>> Sol·licitud de projeccions i premsa: produccio@films59.com

Tornar